IN THEATER IN

FNT SKUPI FESTIVAL 2008
03/11/2008 - 09/11/2008

EPPUR SI MOUVE!

Shumica e anashkaluan duke thënë se e humb betejën me mediumet shumë më të fuqishme: televizioni, filmi si dhe interneti. Vërtetë mijëra vjetët e tij i kishin lënë varra, por mu ato varra bënin më seksapil. Ja sot disa gjenerata të reja, zbulojnë sharmin duke e mbushur sallën e tij në kërkim të eksperiencës të papërsëritshme në këmbim të pasioneve, emocioneve, jetës... Mu për këtë me gëzim të madh duke u shprehur me fjalorin e kohës reale dhe të jesh pjesë e këtij akti të papërsëritshëm, i mundësuar vetëm në sallonet e tij. Prandaj e drejtojmë thirjen deri tek ju, që të hyni në të, dhe prandaj IN THEATRE. Për mikpritjen e tij, dëshmojnë edhe fillimet e tij antike, kur gjatë shfaqjeve publiku, e ka ndjekur me ëndje, duke mos dashur që të ndërpritet çasti magjik i krijimit. Edhe sot i qëndron besnik, asaj tradite të mikpritjes së ngrohtë nga nikoqiri. Prandaj themi THEATRE IN(N). Disa duan ta përdorin emrin e tij në konotacion ofendues (mos bëj ku e ka vendin. Prandaj THEATER IN THEATER. Duke dashur të shprehim të pakufishmen në teatër, edicioni i këtij viti të Skupi Festival e mban moton “...IN THEATER IN THEATER IN...”

LOJRAT MUND TË FILLOJNË!!!  
 

“TRUPI I FEMRËS SI NJË FUSHË BETEJE“

Turqi: TEATROT E QYTETIT – STAMBOLL

Autor: Matej Vishniek

Regjia: Orhan Aklaja

Skenografia dhe kostumet: Taciser Sevinç

Luajnë: Asli Içozu, Asli Ongoren, Muzafer Berisha

 

“NЁNA”

Slloveni: TEATRI KOPAR

Autor: Vesna Furnaliq Valentinçiq

Regjia: Nik Aper

Dramaturg: Gashper Malej

Skenografia dhe kostumet: Urban Belina

 

“PЁR MUA, MIRJAM DHE SANDRI”

Shqipëri: TEATRI KOMBËTAR “A. Z. ÇAJUPI” – KORÇË

Autor: Haqif Mulliqi

Regjia: Milto Kutali

Luajnë: Alfred Trebicka, Zamira Kita, Shkëlqim Jakupi dhe Rigoraq Riza

 

“TROJANET”

Itali: TEATRI PESË – MILANO

Autor: Euripidi

Regjia dhe koreografia: Irina Gali

Luajnë: Daniela Gamba, Valeria Impedovo, Simona Lombardeli, Maria Vitoria Martini, Monika Magliaroti dhe Letizia Siri

 

“DOMANI”

Itali: TEATRI PESË – MILANO

Autor: Alesandro Del Bianco

Regjia: Alesandro Del Bianco

Luajnë: Alesandro Del Bianco, Irina Galli, Maria Vittoria Martini, Monica Migliarotti, Massimo Todini, Elisabetta Fraccacreta dhe Daniela Gamba

 

“SHOK TERAPI”

Gjermani: KOTBUS TEATËR PRIVAT

Koreograf: Golde Gynske

Valltare: Juliane Bauer, Ane Bringman, Ana Fingerhut, Doren Heidrih, Betina Paleta

 

“FJALA E HESHTJES”

Francë: SHFAQJE E PAVARUR

Autor: Lorent Dekol

Shfaqje e pavarur e kushtuar Marcel Marcea, i njohur si “Mr. Beep”

 

“BISHA NЁ HЁNЁ”

Bosnje dhe Hercegovinë: TEATRI PËR TË RINJ – MOSTAR

Autor: Riçard Kalinoski

Regjia: Dino Mustafiq

Skenografia dhe kostumet: Vanja Popoviq

Luajnë: Jelena Kordiq, Ermin Bravo, Boris Ler

 

“KЁNGA E MJELLMЁS”

Bullgari: TEATRI KOMUNAL – NESEBAR

Autor: A. P. Çehov

Regjia: Dimitar Elenov

Luajnë: Dimitar Elenov, Hristo Simeonov, Eva Kirova, Galina Kallçeva, Martin Çikallov, Svetllan Nikollov, Llora Pehlivanova, Aneta Stamatova, Emanualla Elenova